Paardencoaching

Paardencoaching is een relatief nieuwe vorm van coaching die in de jaren ’90 is ontstaan. De techniek is volledig gebaseerd op de interactie tussen mens en paard, waarbij het paard als een spiegel werkt voor de mens. In mijn coachingsessie helpt Nicci jou bij het verkrijgen van inzichten en het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, passend bij de fase waarin jouw leven zich bevindt. Dit kan omdat paarden hele gevoelig en intu√°tieve dieren zijn die perfect aanvoelen wat er speelt in iemands leven.

In de sessies werk je samen met mij in de voltige cirkel. Ik geef je verschillende oefeningen, opdrachten en vragen waarbij Nicci op jou reageert. Vervolgens bespreken we samen wat er tijdens de sessie gebeurt en hoe je dit praktisch kan toepassen in je dagelijks leven. Het doel is altijd om jou te helpen bij je persoonlijke groei. Niet alleen als onderdeel van een systeem (gezin, familie, werk) maar juist ook als vrouw. Paardencoaching is hiermee een krachtige tool die voor veel mensen zeer effectief is.

De reis van een vrouw

Gedurende een vrouwenleven maak je verschillende fases door. Vrouwen die midden in het leven staan kunnen de fysieke en emotionele veranderingen als uitdagend ervaren.

Omdat paarden zo gevoelig zijn kunnen zij goed aanvoelen wat er speelt en helpen bij het vinden van rust en balans. Nicci zal jouw emoties en spanningen herkennen en spiegelen zodat jij inzicht krijgt in jouw reacties en patronen. Omdat we lekker in de buitenlucht werken op een prachtige locatie draagt een sessie direct bij aan een gevoel van ontspanning.

Begeleiding

Geen paardencoaching zonder begeleiding en daarom zet ik graag mijn vaardigheden, eigenschappen en ervaring in zodat jij het meeste haalt uit een sessie met Nicci en mij. Wat ik belangrijk vind in de begeleiding:

  • Kennis en ervaring
  • Inlevend vermogen
  • Heldere communicatie
  • Professionele integriteit
  • Enthousiasme