Over Winneke

Jarenlang heb ik mensen begeleid als revalidatie fysiotherapeut. Een heerlijk vak waarin ik mensen altijd met veel plezier heb geholpen hun mobiliteit en zelfredzaamheid, en daarmee hun vertrouwen, terug te vinden. Veel vrouwen ervaren in hun leven een moment dat ze zichzelf opnieuw moeten uitvinden. Wie ben ik eigenlijk zonder alle rollen die ik vervul in het dagelijkse leven?

Dat moment kwam voor mij na een heftige periode in mijn privéleven. Het roer ging om en ik maakte een enorme persoonlijke groei door. Onderdeel van deze reis waren o.a. de opleiding tot paardencoach, opleiding tot yogadocent en opleiding reading en healing bij het CLI www.cli.nl

Naast paardencoach ben ik moeder van 3 kinderen en gelukkig getrouwd.

Nicci

Eigenlijk zie je het direct als je in haar ogen kijkt, dit is een bijzonder dier! Nicci is een groot innemend paard met een nog groter hart. Altijd liefdevol maar ook grappig, vrolijk en duidelijk. Ik ben ontzettend blij met haar onvoorwaardelijke inzet waarmee we al zoveel mooie vrouwen hebben mogen helpen. En vergis je niet, Nicci is niet vies van een grapje.

Samen

Tot mijn 18e heb ik altijd veel paardgereden. Na mijn opleiding tot fysiotherapeut ben ik weer gaan paardrijden en er ging een wereld voor me open. Ineens keek ik zo anders naar de beweging van het paard. Een paardenlichaam beweegt eigenlijk net als dat van een mens, maar dan met 4 benen. Mede door de opleidingen die ik heb gevolgd en mijn persoonlijke ontwikkeling ben ik me steeds meer gaan verdiepen in de taal van paarden. Pas toen ik echt ging luisteren ‘verstond’ ik mijn paard. Nu voel ik steeds meer verbinding tijdens het rijden, we zijn een team.

Sinds 1,5 jaar werk ik met Nicci en het is elke dag weer een feestje. We hebben een diep wederzijds respect voor elkaar en gaan altijd zorgvuldig met elkaar om. Paarden leven in het nu, maar na een sessie borstel ik Nicci altijd energetisch af. De grootste les die Nicci mij leerde? Naar mijn hart luisteren! Als ik een duwtje in mijn schouder krijg weet ik dat het tijd is om even naar binnen te keren. Ik ben immers ook maar een mens.